FAALANGST EXAMEN CBR

Heb je erg veel last van spanning nu je praktijk-examen bij het CBR dichterbij komt? of vind je het autorijden sowieso spannend? Dan kan een faalangst examen voor jou een oplossing zijn. Het CBR erkent het probleem van faalangst omdat relatief veel mensen van deze angst last hebben. Om dit probleem op te lossen is het ‘faalangstexamen’ in het leven geroepen. Dit is begonnen als proef en het heeft goede resultaten opgeleverd. Zo hebben mensen die last hebben van faalangst met dit speciale examen een realistischer eindresultaat omdat de factor angst om te falen minder meespeelde tijdens het maken van het examen.

Iedereen die denkt  dat een faalangstexamen voor hem/haar voordeel oplevert kan zich voor een faalangstexamen opgeven. Autorijschool Spitz kan voor jou dit speciale examen aanvragen. Een faalangst examen duurt langer dan een normaal examen en duurt in totaal 80 minuten. Het start met een intakegesprek waarin jij op rustige wijze kennis maakt met de examinator en je zorg en angst kenbaar kan maken. Dat geeft niets, daar is het intakegesprek juist voor bedoeld. In dit gesprek bespreek je je angsten en zorg je ervoor dat je rustig met het examen kunt beginnen. Verder verloopt het examen daarna net zo als een regulier examen. Wordt de angst je tijdens het examen echter te groot dan is het bij een faalangst examen mogelijk om een time-out te vragen. Tijdens deze time-out kun je weer tot rust komen om vervolgens weer vol goede moed je praktijk examen af te maken. Het examen is overigens even moeilijk maar duurt wel langer. Autorijschool Spitz heeft in Breda echter de ervaring dat het  faalangst examen vele ‘angstige’ leerlingen alsnog een rijbewijs heeft  opgeleverd! De kosten van een faalangst examen zijn iets hoger, simpelweg omdat het langer duurt. Zie onze prijzenpagina voor meer informatie.