Tijdens het praktijkexamen beoordeelt een examinator niet of je perfect kan rijden. Wel ziet hij er op toe of je voldoende rekening houdt met andere verkeersdeelnemers en of je daarbij veilig en zelfstandig kunt handelen. De belangrijkste punten die bij onze autorijschool en die tijdens je praktijkexamen ook naar voren komen zijn:

  • Hoe beheers je de auto?
  • Hoe is jouw kijkgedrag?
  • Verleen je goed voorrang?
  • Haal je veilig in?
  • Het in- en uitvoegen, gebeurt dat met veel zekerheid en op een veilige manier?
  • Hoe benader en handel je op kruispunten en rotondes?

Tijdens het praktijkexamen krijg je alle kans om te laten zien dat jij een veilige en zelfstandige bestuurder bent! Daarbij is perfectie niet het streven, Juist veel meer het handelen als zich alledaagse situaties in het verkeer voordoen. Hoe reageer je daar op? Raak je in paniek of neem je de tijd om de situatie veilig af te handelen en kun je uitleggen waarom je een bepaalde beslissing hebt genomen? Tijdens de opleiding bij Autorijschool Spitz ligt daarom ook de nadruk op het steeds meer zelfstandig kunnen handelen en beredeneren van verkeerssituaties. Heb je dit voldoende onder de knie tijdens je opleiding bij onze autorijschool dan ben je zeker klaar voor je praktijkexamen! En de examinator van het CBR kan dan na afloop van je praktijkexamen niets anders zeggen: Gefeliciteerd je bent geslaagd!