Jij hebt zeker invloed op het feit of je wel of niet snel je rijbewijs haal bij een autorijschool. Het begint bij het kiezen van een goede autorijschool. Via de site van het CBR zijn de slagingspercentages per autorijschool te zien. Zit deze onder het landelijk stedelijk gemiddelde? Vraag je dan goed af of deze autorijschool jou gaat helpen om snel je rijbewijs te halen. Autorijschool Spitz heeft een gemiddelde van 70%, zo’n 20% hoger dan het gemiddelde en we zijn hier dus ook zeer trots op! Heb je uiteindelijk een autorijschool gevonden die goed bij jou past neem dan de volgende tips zeker mee in je achterhoofd:

  • Haal zo snel mogelijk je theorie-examen. Dit helpt je om tijdens rijlessen verkeerssituaties beter in te schatten. Jouw autorijschool kan je vaak helpen om dit zo snel mogelijk te halen. Autorijschool Spitz werkt bijvoorbeeld samen met Itheorie, een online module ter voorbereiding op je theorie-examen. Je zult zien dat je er veel aan hebt tijdens de rijlessen.
  • Heb je nog geen DigiD met sms-code? Vraag die dan gratis aan via digid.nl . Je DigiD heb je nodig om via Mijn CBR een theorie-examen te reserveren, een rijschool te machtigen en een Gezondheidsverklaring naar het CBR te sturen.
  • Reserveer op tijd zelf je theorie-examen via Mijn CBR .
  • Machtig aan het begin van de rijopleiding de autorijschool van je keuze via Mijn CBR.
  • Stuur meteen in het begin van je rijopleiding een Gezondheidsverklaring naar het CBR.
  • Neem genoeg rijlessen, laat je niet gek maken door vrienden en familie die aangeven dat je slechts 20 lessen nodig hebt. Dat is voor iedereen anders, gemiddeld is 35 tot 40 uur rijles noodzakelijk om goed voorbereid en met een hoge slagingskans snel je rijbewijs te kunnen halen.
  • Overweeg zeker een tussentijdse toets. je hebt dan al een idee hoe het echte rijexamen gaat en goed op deze wijze goed voorbereid op weg naar je echte rijexamen.
  • Kies in overleg met je autorijschool een geschikte datum en tijd voor je rijexamen; In de spits je examen doen, vergt wat meer van je dan op een tijdstip midden op de dag. Je autorijschool kan hier ook rekening mee houden.
  • Als je bent geslaagd voor je rijexamen, kun je na de examendag direct je rijbewijs aanvragen bij je gemeente!