Autorijschool Spitz uit Breda ziet veel voordelen in het afleggen van een tussentijdse toets. Deze tussentijdse toets is niet verplicht, maar wel een aanrader. Het is namelijk een goede voorbereiding op het uiteindelijke rijexamen dat jij in Breda zult afleggen.

Een tussentijdse toets heeft vier doelen:

  1. kennismaken met het CBR;
  2. meten hoe ver je bent van/op het examenniveau;
  3. vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen;
  4. ervaren hoe het er straks bij jouw rijexamen eraan toe gaat.

Tussentijdse toets als kennismaking met het CBR in Breda

De tussentijdse toets verloopt hetzelfde alsof je op examen gaat. Autorijschool Spitz komt je ophalen je rijdt dan zelf naar richting het CBR in Breda. Net als bij het echte rijexamen wordt je op een afgesproken tijd naar de examenruimte geroepen. Je maakt daar ook kennis met jouw examinator. Deze examinator neemt naast tussentijdse toetsen ook de daadwerkelijke praktijkexamens af. De examinator controleert je gegevens en vertelt hoe de tussentijdse toets verder verloopt. Vervolgens lopen we gezamenlijk naar de auto en start de tussentijdse toets. Autorijschool Spitz kiest er hierbij voor om altijd achterin mee te rijden zodat ook de instructeur hoort waar je staat.

Meten hoe ver je bent van/op het examenniveau

Na de ogentest mag jij de lesauto in. Doe daar exact de controle van stoel, spiegel,enzovoorts goed zetten zoals je hebt geleerd bij de rijlessen van autorijschool Spitz. Dan begint het autorijden zelf. Je rijdt ongeveer 35 minuten. De onderdelen tijdens deze bijzondere rijles (want dat is een tussentijdse toets eigenlijk) zijn: 10-15 minuten zelfstandig rijden, 2 bijzondere verrichtingen en dan nog 1 of 2 vragen van de examinator of jij een specifieke verkeerssituatie kan omschrijven. De examinator helpt je soms ook nog gewoon, want hij weet ook dat jij nog niet op het examenniveau zit en dus soms nog ondersteuning nodig hebt.

Vervolgens rijd je terug naar het CBR. en krijg je feedback van de examinator. Hij zal je vertellen wat er goed ging en waar je nog aan moet werken om je slagingskans voor het praktijkexamen te vergroten. Ook vertelt de examinator of je vrijstelling hebt verdiend voor de bijzondere verrichtingen.

Vrijstelling voor bijzondere verrichtingen

Heb je de bijzondere verrichtingen goed uitgevoerd tijdens je tussentijdse toets? Dat is fijn! Want dat betekent dat je dit niet meer hoeft te doen op je uiteindelijke praktijkexamen in Breda!.

Je weet hoe het er bij een rijexamen eraan toe gaat

Door de tussentijdse toets te doen, weet je exact hoe uiteindelijk jouw praktijkexamen eruit komt te zien. Autorijschool Spitz heeft gemerkt dat dit enorm veel stress vermindert bij de leerlingen op het moment dat het praktijkexamen daar is.

Wil je meer weten over de tussentijdse toets? Neem dan gerust contact op met Autorijschool Spitz. We geven graag antwoord op al jouw vragen.