Wanneer je er klaar voor bent om te starten met rijles komen daar een heleboel handelingen bij kijken. Handelingen zoals het schakelen, sturen en kijken moeten een automatisme worden. Het enige waardoor je dat onder de knie krijgt is oefenen, oefenen en nog eens oefenen tijdens je rijles. Autorijschool Spitz kan jou helpen bij het oefenen totdat je zeker weet dat je je rijbewijs bij het rijexamen zo haalt!
Het liefste wil je natuurlijk je rijbewijs in één keer halen, hieronder een aantal tips om dit te kunnen garanderen:

Haal je theorie-examen zo snel mogelijk
Hoe sneller jij je theorie haalt, hoe sneller je ook het rijden onder de knie hebt. Het helpt je ontzettend om het verkeer om je heen te begrijpen zodat jij je meer kunt focussen op het automatiseren van het schakelen, sturen en kijken. Pas ook op: zonder behaald theorie-examen mag je ook niet op praktijkexamen! Autorijschool Spitz biedt jou speciale mogelijkheden om je theorie zo snel mogelijk te halen.

Fouten maken ‘moet’!
Bij rijles gaat het om oefenen, oefenen en oefenen en bij oefenen maak je fouten, daar leer je juist van! Door er relaxt in te staan en te denken fouten maken moet (en mag!) om te leren autorijden, zorgt ervoor dat jij tijdens je rijles sneller dingen oppikt dan iemand die denkt dat je alles in 1 keer moet kunnen. De rij-instructeur van Autorijschool Spitz helpt je erbij om zoveel mogelijk te oefenen en jou telkens net dat stapje verder te laten zetten tijdens de rijles.

Bereid je goed voor
Bereid je goed voor op je rijles. Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent als je start en je voldoende gegeten hebt. Schrijf na de rijles in een schrift kort op wat je hebt geleerd en wat je aandachtspunten zijn voor de komende keer en lees dit voorafgaand aan de volgende rijles ook regelmatig nog eens door. Zorg er ook voor dat er niet meer dan een week tussen de ene en de andere rijles zit om te voorkomen dat je rijles is weggezakt.

Begin op tijd met sparen
Je rijbewijs halen is niet goedkoop. Zorg ervoor dat je voldoende hebt gespaard zodat je je rijles ook echt helemaal kunt afronden tot aan je praktijkexamen. Het is zonde als je halverwege moet stoppen. Als je op een later moment je rijles dan weer oppakt kost het een paar rijles momenten extra om weer op je oude niveau te komen. Autorijschool Spitz heeft uiteraard wel aantrekkelijke pakketten die rijles ook voor jou betaalbaar houden.

Doe een Tussentijdse Toets bij het CBR
Een tussentijdse toets biedt je de mogelijk om een praktijkexamen mee te maken met een examinator van het CBR. Je kunt er vrijstellingen verdienen voor je echte examen en je weet alvast hoe het er aan toe gaat tijdens het echte examen. Onze ervaring is dat het zorgt voor een stuk minder stress bij het echte examen en dat je weet waar de focus tijdens je rijles nog op moet komen te liggen.

Volg jij deze tips op, dan weten wij bij Autorijschool Spitz zeker dat je je rijbewijs zo in the pocket hebt!
Wil je een rijles ervaren bij Autorijschool Spitz? geef je dan op voor een proefles via onze Contact pagina