Bij autorijschool Spitz noemen we jouw eerste rijles altijd een proefles. Het is letterlijk een les om te proeven van het leren autorijden! Een proefles duurt bij Autorijschool Spitz ongeveer een uur. De afspraak voor de proefles maak je direct met de rij-instructeur die de proefles ook zal geven. Er zit op dat moment ook geen andere leerling in de auto die moet worden teruggebracht, zodat de aandacht geheel op jou gericht is. En…..voor iedereen is deze eerste proefles spannend, maar  je  rij-instructeur weet precies hoe hij/zij met jouw zenuwen om moet gaan en na een paar minuten zit je al een stuk relaxter achter het stuur.

Afhankelijk van hoe gespannen of juist ontspannen ga je tijdens deze eerste proefles als direct gewoon de weg op, natuurlijk eerst startend op een rustige plek! Autorijden leer je immers enkel en alleen door gewoon te doen dus vanaf het begin af aan gaan we ook doen!

Een proefles, wat nog meer?

Je wordt op het afgesproken tijdstip op een plek opgehaald die jij prettig vindt. Dat kan thuis zijn, bij de ingang van je school, bij je vriend/vriendin: het maakt niet uit, als jij je er maar prettig bij voelt. Vervolgens kun je een rustige eerste proefles verwachten waarbij er voor wordt ingegaan op het praktische gebruik van de auto zoals hoe zet ik mijn stoel en spiegels goed, hoe start ik de motor, hoe geef ik gas enzovoorts. Ook leggen we je uit hoe het verder in zijn werk gaat bij Autorijschool Spitz op het moment dat je besluit om je rijlessen bij ons te gaan beginnen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden voor het behalen van je theorie, hoe plannen we rijlessen in, hoe werkt het met facturen enzovoorts. Gewoon dus ook een hoop praktische informatie. Mocht je dat willen dan kunnen we na de proefles ook met je meegaan naar je ouders om dit praktische gedeelte ook aan hen nog eens uit te leggen.

Een vaak gehoorde vraag is of je na een proefles ook direct weet hoeveel lessen je nodig hebt om je rijbewijs te halen. Exact aangeven kunnen we het na een proefles nog niet omdat dit ook afhankelijk is van andere factoren die pas later een rol gaan spelen, denk aan: hoe snel haal jij je theorie, kun je elke week lessen of met tussenpozen, hoe makkelijk vind je het om zelfstandig te rijden of is dat juist heel spannend? Wel kunnen we je een indicatie geven op basis van wat we hebben gezien tijdens de eerste proefles. Je ziet namelijk tijdens een eerste proefles al best of iemand feeling en/of durf heeft om te autorijden of het juist heel spannend vindt om te starten met autorijden. Het belangrijkste is vooral dat we een lesplan op maat maken, passend bij jouw karakter en wensen om je rijbewijs zo snel mogelijk te halen op een voor jou prettige manier!

voorbereiding proefles

Een aantal tips voor je proefles: neem alvast de theorie door. Zo ben je alvast globaal op de hoogte van de regels in het verkeer. Daarnaast is het verstandig om de voorrangsregels alvast te leren zodat je direct aan je rijinstructeur kunt laten zien dat je je hebt ingelezen en de verkeersregels kent. Zorg er verder voor dat je voldoende hebt gegeten en gedronken en dat je uitgerust bent. Doe ook geen hakken of slippers aan, dat is lastiger met autorijden.

Vertrouw er verder op dat de rij instructeur weet wat hij doet: luister goed naar zijn opdrachten en je zult zien dat het autorijden steeds soepeler gaat. En wil je iets nog een keer oefenen, of begrijp je het toch niet direct? Vragen stellen kan altijd net als nog een keer een situatie oefenen om het voor jou een routine te laten worden.

Wil jij een proefles inplannen bij autorijschool Spitz? Bekijk dan zeker de actiepagina en meld je direct aan zodat jij je eerste rijles bij Autorijschool Spitz kunt ervaren!